ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

  Δεδομένης της υγειονομικής κρίσης, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης για τους δημόσιους χώρους, θα πρέπει οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα 12/4/2021, υποχρεωτικά να φοράνε μάσκα και να προσκομίσουν την προβλεπόμενη βεβαίωση του τεστ.

Εγκύκλιος 10/4/2021 https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/%CE%9A%CE%A5%CE%91_self_...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/%CE%9A%CE%A5%CE%91_self_...ημερίδα διάχυσης


ημερίδα διάχυσης


Mε καθαρά χέρια

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 

 

Περιορίζω τη διασπορά

 

Ευχές για Καλή Ανάσταση!

Είθε το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού

να σημάνει και την ανάσταση της ανθρωπότητας

που δοκιμάζεται από την πανδημία τους τελευταίους μήνες.

Από την διεύθυνση, τα στελέχη και το σύλλογο του 7ου ΕΚ Πειραιά (Περάματος)

 

Οδηγός ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από το 2ο ΚΕΣΥ Πειραιά

 

Είσαι μαθητής - μαθήτρια; 

Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους/στις μαθητές/τριες

της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο 

 

Ηλεκτρονικό Έντυπο: "Μένουμε σπίτι .....Συν-Δεδεμένοι"

 

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 12-03-2020

Αρ. Πρωτ. 36977/Δ2

ΘΕΜΑ: Διαβίβαση Οδηγιών Σας διαβιβάζουμε Οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας με θέμα: «Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα» Με στόχο τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, παρακαλούνται οι Διευθυντές/τριες ή οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων:

α) να ενημερώσουν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα,

β) να αναρτήσουν άμεσα στην ιστοσελίδα του σχολείου την εν λόγω οδηγία,

γ) να αποστείλουν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την εν λόγω οδηγία στους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή στους ίδιους τους μαθητές/τριες, εφόσον είναι ενήλικοι, ή μέσω κινητού τηλεφώνου μήνυμα (SMS), προκειμένου να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του σχολείου, ώστε να ενημερωθούν για την ανωτέρω οδηγία.

Σε περίπτωση αδυναμίας ενημέρωσης με κάποιον από τους ανωτέρω τρόπους, να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των προαναφερομένων με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο. 

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/guidance-ihe-response.html

      ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838

Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας για το  χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ -
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - 
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - 
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ - 
ΥΓΕΙΑΣ - 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 

               Επιστολή της Διευθύντριας (κας Μαρίας Ράπτη, ΠΕ 87.02 Νοσηλευτικής) 

Αγαπητά μου παιδιά,

 Αυτές τις μέρες η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από τον ιό covid-19 — όπως τον λένε οι επιστήμονες— και σας στέλνω αυτό το μήνυμα. Το σχολείο μας έκλεισε όπως όλα τα σχολεία με σκοπό από τη μια να προφυλαχτούμε και από την άλλη να σταματήσει η διάδοσή του ιού. Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα πρέπει να παραμείνετε σπίτι σας, να αποφεύγετε τις συναθροίσεις με πολλά άτομα και να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία να ξεκουραστείτε, να πάρετε το πρωινό σας -που πάντα δεν προλαβαίνετε-, ν’ ανοίξετε τα βιβλία σας και να κάνετε δημιουργικά πράγματα με τα οποία δεν είχατε πριν το χρόνο να ασχοληθείτε. Έχετε ρόλο σημαντικό σε αυτή τη φάση, όπως να προστατεύσετε τα  ηλικιωμένα άτομα στις οικογένειές σας που τόσο αγαπάτε και ξέρω ότι σας περιβάλλουν με αγάπη και σας το δείχνουν καθημερινά  έμπρακτα, όπως τις πιο όμορφες καθημερινές εκπλήξεις που σας επιφυλάσσουν — το αγαπημένο σας φαγητό, χαρτζιλίκι κα. Ταυτόχρονα με αυτή τη στάση συμβάλλετε τα μέγιστα για κάθε συνάνθρωπό μας. Εδώ έρχεται η επιβεβαίωση του πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλον. Εκεί που μοιάζει ο άνθρωπος μια κουκίδα μέσα στο πλήθος γίνεται ο καθένας μας τόσο σημαντικός για όλη την ανθρωπότητα. Και εσείς οι μικρές κουκίδες στο χάρτη του Περάματος-Κερατσινίου, ακολουθώντας τις οδηγίες προφύλαξης και υγιεινής και αυτά που σας γράφω, θα είστε λαμπερό παράδειγμα όταν βρεθούμε ξανά όλοι μαζί χωρίς ούτε ένα κρούσμα.

Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα ακόμη τελευταίο μήνυμα: το σχολείο μας έχει ξεκινήσει να οργανώνει ομάδα  υποστήριξης για να λειτουργήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα. Θα σας ενημερώσουμε πολύ σύντομα για αυτή τη δυνατότητα με νέα ανακοίνωση.

Να θυμάστε ότι έχετε την στήριξη όλου του Συλλόγου διδασκόντων 7ου ΕΚ και παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και αν χρειαστείτε.

 

                                                Χαιρετισμός Ιστοσελίδας 

Καλώς ήλθατε στον δικτυακό τόπο του 7ου Εργαστηριακού Κέντρου Πειραιά (Περάματος). Στις ιστοσελίδες μας μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δυνατότητες και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων μας αλλά και τις δραστηριότητες του κέντρου. Στον δικτυότοπο μας αναρτώνται ανακοινώσεις και χρήσιμες πληροφορίες για τους Τομείς, και τις Ειδικότητες που υποστηρίζονται. Όσοι γονείς και κηδεμόνες επιθυμούν μπορούν να λαμβάνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, νέα για τις αναρτήσεις της ιστοσελίδας μας. Το σχολείο μας υποστηρίζει εργαστηριακά το 1ο ΕΠΑΛ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ και το 1ο ΕΠΑΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.     

Ενημερωθείτε για τα θέματα της Μαθητείας (Μεταλυκειακό έτος) από την νέα διαδικτυακή πύλη  των 1ο ΕΠΑΛ Περάματος και 7ου ΕΚ (Πειραιά). 

 

       Ιστολόγιο 7ου Εργαστηριακού Κέντρου Πειραιά (Περάματος)        

 

 Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον Μάρτιο του 2018 καινοτόμο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα 30 μαθητών/τριων  του σχολείου μας στην Βαρκελώνη. Υλοποιήθηκε σε δύο (2) ροές  και αφορούσε τις Ειδικότητες Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών διάρκειας 15 ημερών. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

 

Στα πλαίσια της διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+ Σχ. Έτους 2017 -2018 σας προσκαλούμε στην ημερίδα διάχυσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 και ώρα 12.00 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας (Λ. Δημοκρατίας και Μ. Κιουρί 18863), Ικόνιο Πέραμα. 

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Η Διευθύντρια

κα Ράπτη Μαρία

Όλες οι ανακοινώσεις...

Αφίσα τομέων

 

Τομέας Μηχανολογίας

μηχανολόγοι

Ο απόφοιτος του τομέα μπορεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον τομέα των Μηχανολογικών εγκαταστάσεων και κατασκευών αλλά και Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού.

Εργαστήρια:

Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

Ο απόφοιτος ασχολείται με την παραγωγή - εγκατάσταση - έλεγχο - επισκευή των προϊόντων της ηλεκτρονικής τεχνολογίας και των εφαρμογών της.

Εργαστήρια:

Toμέας Πληροφορικής

πληροφορικοί

Οι γνώσεις, οι ικανότητες και οι δεξιότητες που έχει αποκτήσει ο απόφοιτος, καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο αντικειμένων που αφορούν στο υλικό, στο λογισμικό και στις υπηρεσίες Πληροφορικής.

Εργαστήρια:

Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας

οικονομολόγοι

Ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας έχει τις ειδικότητες: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Υπαλλήλων Εμπορίας και Διαφήμισης, Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό.

Εργαστήρια:

Τομέας Υγείας - Πρόνοιας και Ευεξίας

αισθητικοί

Ο τομέας υγείας πρόνοιας και ευεξίας περιλαμβάνει τις ειδικότητες:

  • Βοηθών Νοσηλευτών
  • Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
  • Αισθητικής Τέχνης
  • Κομμωτικής Τέχνης
  • οι οποίες είναι ιδιαίτερα περιζήτητες στην αγορά εργασίας.

Εργαστήρια: