Τηλέφωνο: 2104014039 | Email: mail@7sek-a-peiraia.att.sch.gr

Ευθύνες, Καθήκοντα και Υποχρεώσεις Μαθητών/τριών στα Εργαστήρια

Προσέλευση - Παραμονή.

1.    Οι μαθητές προσέρχονται στο χώρο του εργαστηρίου αμέσως μετά το χτύπημα του κουδουνιού. 
2.    Δεν επιτρέπεται η είσοδος ή η έξοδος οποιουδήποτε κατά τη διάρκεια του μαθήματος (εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων και μόνο με την άδεια του υπεύθυνου καθηγητή). 
3.    Κανένας μαθητής δεν εισέρχεται ούτε παραμένει στο χώρο του εργαστηρίου σε ώρα διαλείμματος ή σε ώρα που δεν έχει μάθημα, εκτός εαν του έχει δοθεί άδεια από τον παρευρισκόμενο καθηγητή.
4.    Οι μαθητές βρίσκονται πάντα στην ομάδα και στη θέση εργασίας που τους έχει καθορισθεί. Δεν επιτρέπεται να περιφέρονται στο χώρο του εργαστηρίου (έστω κι αν έχουν ολοκληρώσει την άσκησή τους) ή να αλλάζουν αυθαίρετα θέση και ομάδα εργασίας.

Συμπεριφορά

5.    Δεν επιτρέπεται η είσοδος μαθητών στους χώρους του σχολικού εργαστηρίου με τρόφιμα και ποτά.
6.    Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου. Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του. Σε αντίθετη περίπτωση του επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.
7.    Οι μαθητές μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους χαμηλόφωνα όταν συνεργάζονται σε ομάδες, χωρίς φωνές, βρισιές και αψιμαχίες.
8.    Δεν επιτρέπονται τσίχλες, καραμέλες, τσιγάρα, καθώς και η χρήση οποιωνδήποτε προσωπικών υλικών ή συσκευών (ακουστικά, αναπτήρες, φάρμακα). Σε έκτακτες περιπτώσεις που αυτό θεωρείται αναγκαίο, να ενημερώνεται ο υπεύθυνος καθηγητής ο οποίος μπορεί να δώσει την άδεια. 
9.    Οι μαθητές πρέπει να συμμορφώνονται πρόθυμα και γρήγορα με τις οδηγίες των καθηγητών τους και η συμπεριφορά τους να είναι κόσμια. Στο χώρο του εργαστηρίου θα πρέπει να υπάρχει πάντα απόλυτη τάξη και ηρεμία.

Ασφάλεια

10.    Οι μαθητές στο εργαστήριο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μια απροσεξία, μια συνηθισμένη αμέλεια, μια αστειότητα, μπορεί να αποφέρει σοβαρές βλάβες σε όργανα και συσκευές ή και σ? αυτούς τους ίδιους. Δεν επιτρέπεται να πειράζουν καλώδια, πρίζες, διακόπτες ή πίνακες διανομής ρεύματος, να σκύβουν από τα παράθυρα ή να πετούν αντικείμενα.
11.    Απαγορεύεται η μεταφορά, η μετακίνηση, καθώς και η χρήση εργαστηριακού εξοπλισμού εάν αυτό δεν προβλέπεται από την διεξαγόμενη άσκηση. 
12.    Οι μαθητές είναι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε φθορά ή καταστροφή του εξοπλισμού συμβεί στη θέση εργασίας τους κατά την παραμονή τους στο χώρο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ελέγχουν τη θέση εργασίας τους και τα υλικά που χρησιμοποιούν τόσο πριν την έναρξη, όσο και μετά τη λήξη του μαθήματος, και να ενημερώνουν τον καθηγητή τους για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Κακομεταχείριση ή φθορά του εξοπλισμού, εκτός από την υποχρέωση της πλήρης αποκατάστασης της βλάβης, επιφέρει την επιβολή κυρώσεων.
Χρήση
13.    Δεν επιτρέπεται :  η αποθήκευση, εγκατάσταση ή απεγκατάσταση οποιουδήποτε προγράμματος, η αλλαγή ρυθμίσεων ή χαρακτηριστικών του υπολογιστή, η αποσυναρμολόγησή του καθώς και η εκτέλεση οποιωνδήποτε προγραμμάτων εκτός κι αν αυτό προβλέπεται από την άσκηση ή έχει δοθεί άδεια από τον υπεύθυνο καθηγητή.  
14.    Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται στις εργασίες που τους έχουν ανατεθεί και αφορούν το μάθημα που τη συγκεκριμένη ώρα διεξάγεται στο εργαστήριο με βάση το επίσημο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου. Συνεπώς δεν επιτρέπεται η χρήση των υπολογιστών όταν ο καθηγητής παραδίδει το θεωρητικό μέρος ή επεξηγεί πώς θα εκτελεστεί μια άσκηση, καθώς και σε περίπτωση που δεν έχει δοθεί κάποια άσκηση προς εκτέλεση.
15.    Οι μαθητές αποθηκεύουν τις εργασίες τους στον φάκελο που έχουν δημιουργήσει στον υπολογιστή και μόνο. Δεν δημιουργούν ούτε αντιγράφουν αρχεία σε άλλους χώρους του υπολογιστή και δεν ανοίγουν φακέλους ή αρχεία άλλων. Πολύ δε περισσότερο δεν αλλοιώνουν τις εργασίες άλλων ούτε αφήνουν ? ανταλλάσσουν μηνύματα. 
16.    Μετά το τέλος της πρακτικής εξάσκησης οι μαθητές πρέπει να κλείνουν τους Η/Υ, τα περιφερειακά τους, να τοποθετούν τα καθίσματα στη θέση που τα βρήκαν και να μαζεύουν τα απορρίμματα τους.

Βρείτε μας εδώ:

Λεωφόρος Δημοκρατίας & Μαρίας Κιουρί , 18863 Νέο Ικόνιο Περάματος


Copyright © 2022, 7ο Εργαστηριακό Κέντρο Πειραιά (Περάματος)
Σχεδίαση, υλοποίηση και συντήρηση ιστοσελίδας 7ου Εργαστηριακού Κέντρου Πειραιά από ΕΠΑΦΟΣ