Τηλέφωνο: 2104014039 | Email: mail@7sek-a-peiraia.att.sch.gr

Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Μετρήσεων

Υπεύθυνος Τομέα:

 Μαλτέζος Ιωάννης

  • Μαθήματα Β' Τάξης

  • Αναλογικά και Ψηφιακά Ηλεκτρονικά (4 ώρες)
  • Μαθήματα Γ' Τάξης

  • Εφαρμοσμένα Ηλεκτρονικά - Κατασκευές
  • Συστήματα Ελέγχου και Ασφάλειας
  • Επεξεργασία Σήματος Ήχου και Εικόνας

Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε στον δικτυακό τόπο του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Μετρήσεων & Επικοινωνιών.

Το Εργαστήριο μας, λειτουργεί από την σχολική χρονιά 1999-2000 ταυτόχρονα με την ίδρυση του 7ου Ε.Κ Πειραιά για να καλύψει τις ανάγκες του Τομέα Ηλεκτρονικής του Επαγγελματικού Λυκείου Περάματος.

Το αντικείμενο του εργαστηρίου έχει ευρύ πεδίο δράσης παρέχοντας σε νέους και νέες που θέλουν να ασχοληθούν με την Ηλεκτρονική, την δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τις θεωρητικές γνώσεις μέσα από επιλεγμένες εργαστηριακές ασκήσεις και συγχρόνως να τους μυήσει σε ένα περιβάλλον εργασίας στο οποίο θα βρεθούν αργότερα.

Σκοπός του λοιπόν είναι η σύνδεση του θεωρητικού υπόβαθρου με την πρακτική εφαρμογή του στις σύγχρονες ηλεκτρονικές διατάξεις.

Απόφοιτοί του απασχολούνται σε όλα τα στάδια της παραγωγής σε βιομηχανίες, εταιρίες παροχής υπηρεσιών και κυβερνητικούς οργανισμούς ως, τεχνικοί - στελέχη καινοτομικών αλλαγών, απασχολούμενοι σε αντικείμενα εφαρμογής, εγκατάστασης και ανάπτυξης Υπολογιστικών Συστημάτων, Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Διατάξεων, και Συστημάτων Αυτοματισμού.

 

Εισαγωγή

Στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Μετρήσεων οι μαθητές και οι μαθήτριες της εφαρμοσμένης Ηλεκτρονικής έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την Ηλεκτρονική Επιστήμη και την εφαρμοσμένη Ηλεκτρονική. Σε αυτό το εργαστήριο, οι μαθητές/τριες εξοικειώνονται με τις βασικές Ηλεκτρονικές μετρήσεις χρησιμοποιώντας εργαστηριακά όργανα όπως ψηφιακά πολύμετρα (DMMs), τροφοδοτικά, γεννήτριες συχνοτήτων, και παλμογράφους.

Μόλις αποκτήσουν ευχέρεια στη χρήση αυτών των εργαλείων, οι μαθητές/τριες εξοικοιώνονται με την λειτουργία των απλών εξαρτημάτων όπως οι αντιστάσεις, οι δίοδοι, τα τρανζίστορ, και οι τελεστικοί ενισχυτές. Στην συνέχεια μελετούν ψηφιακά κυκλώματα (πύλες), δισταθείς πολυδονητές, καταχωρητές, αριθμητικές διατάξεις. Κάνουν ανάλυση κυκλωμάτων ολοκληρωμένων λογικών πυλών και μελετούν ψηφιακούς συγκριτές, ψηφιακούς πολυπλέκτες-αποπλέκτες, ημιαγωγικές μνήμες, διατάξεις τριών καταστάσεων και μικροελεγκτές. Μέχρι την ολοκλήρωση της εργαστηριακής ύλης, οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι σε θέση να σχεδιάσουν, να συνθέσουν, και να χρησιμοποιούν τα βασικά ηλεκτρονικά κυκλώματα έχοντας τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να μετρουν και να τεκμηριώνουν τα σχέδιά τους.

Overview

The electronics measurements lab is one of the first electrical lab courses students will take. In this lab, students become familiar with making basic electrical measurements using laboratory instruments such as digital multimeters(DMMs), power supplies, function generators, and oscilloscopes. Once they’ve developed some competence in the use of these tools, students begin learning how basic components such as resistors, diodes, transistors, and operational amplifiers function. Digital circuits (gates) and flip-flops. Registers and arithmetic circuits. Analysis of gate circuits. Digital comparators. Digital multiplexers-demultiplexers. Semiconductor memories. Three-state elements, Microprocessors. By the end of their lab coursework, students should be able to design, assemble, and use basic electronic circuits and have the skills necessary to measure and characterize their designs.

Βρείτε μας εδώ:

Λεωφόρος Δημοκρατίας & Μαρίας Κιουρί , 18863 Νέο Ικόνιο Περάματος


Copyright © 2022, 7ο Εργαστηριακό Κέντρο Πειραιά (Περάματος)
Σχεδίαση, υλοποίηση και συντήρηση ιστοσελίδας 7ου Εργαστηριακού Κέντρου Πειραιά από ΕΠΑΦΟΣ